Meer over Cello

Voor wie zijn de cellolessen?

De cello is een instrument dat iedereen kan leren bespelen, jong en oud, iedereen is van harte welkom.

 

Wat leer je op de celloles?

In de lessen is er veel aandacht voor allerlei aspecten die belangrijk zijn voor het cellospelen. Daarbij kun je denken aan juiste houding, verschillende speeltechnieken, zuiver spelen, ontwikkelen van muzikale vaardigheden, het spelen van verschillende muziekstijlen en interpretatie van muziek.  Het samenspelen met anderen wordt ook gestimuleerd. Maar het allerbelangrijkste aspect is plezier hebben in het spelen en oefenen op de cello!

 

Wat heb je nodig?

Je hebt natuurlijk een instrument nodig. Deze kan je huren of kopen bij een vioolbouwer. Er zijn verschillende maten cello's, zodat je altijd op een instrument kunt spelen dat bij jouw lengte past.

Dit gaat in overleg met de docente.

 

 

 

Hoe werkt het?

De lessen zijn voor het grootste gedeelte individueel. Het meest gangbare, zeker voor beginners en kinderen, is elke week een half uur les. In sommige gevallen behoort een uur in de twee weken ook tot de mogelijkheden. Andere varianten zijn bespreekbaar.
 

 

 

 

 

 

 

Extra's

Naast de individuele lessen streef ik er ook naar om mijn leerlingen 2 keer per jaar de mogelijkheid te geven om mee te werken aan een optreden. Dit kan een solo optreden zijn maar is ook vaak een optreden met een ensemble.

Voor mijn volwassen leerlingen organiseer ik 2 keer per jaar een huisconcert en probeer ik één keer per jaar gezamenlijk naar een mooi concert te gaan. Bij dit alles geldt dat niets moet maar alles mag!