Voor wie?

Voor iedereen die enthousiast is voor de cello!

Minimum leeftijd vanaf 8 jaar, geen maximum leeftijd

Wat leer je?

Het allereerste wat je leert is overweggaan met het instrument. De houding is erg belangrijk; hoe je bij je instrument zit en de stokhouding. Daarnaast ga je gaande weg noten lezen, verschillende technieken leren spelen, samenspelen en uiteraard “er muziek van maken!” Er zijn ook verschillende muziekstijlen te ontdekken, de cello is een veelzijdig instrument: van klassiek, tango, folk, jazz tot pop.

Wat heb je nodig?

Cello’s zijn er in alle soorten en maten. Je kunt een cello huren bij een vioolbouwer. Zo kan je het instrument leren kennen en eventueel overgaan tot koop. Het voordeel hiervan is dat je het instrument leert kennen, en tegelijkertijd een eigen voorkeur ontwikkelt. Bij het huren zit een tas, strijkstok en celloplankje inbegrepen. Een cello-docent kan je hierin advies geven.

Hoe werkt het?

De lessen zijn individueel. Een half uur per week of eens per twee weken een les van een uur. Zo is er tijdens de les voldoende tijd, en thuis voldoende tijd om te oefenen. De lesduur en de frequentie zijn uiteraard bespreekbaar!

Tarieven

De tarieven hangen af van het aantal lessen per maand en lesduur. Lesduur en frequentie worden in overleg met de leerling bepaald.

Contact

Heb je interesse, stuur ons een mail: info@muziekatelieralkmaar.nl

Wij zijn op dit moment op zoek naar een nieuwe cello-docent. Zodra wij een nieuwe collega hebben neemt deze contact met je op.