Een muziekvoorstelling, die een persoonlijk familieverhaal vóór, in en na de oorlog vertelt over hoe gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden kwamen. Ook 75 jaar later kennen weinigen deze geschiedenis, die zich afspeelde nabij het wereldberoemde Achterhuis.

De grootouders van violiste Sandra Kox raken bevriend met de ouders van Anne Frank, Otto en Edith Frank en met Miep en Jan Gies, de helpers van de onderduikers in het Achterhuis uit de Rivierenbuurt in Amsterdam. Passages in het dagboek van Anne verhalen over de geboorte van Sandra’s moeder, over haar opa maar ook de hond van de familie komt in beeld. Vooral gaat het verhaal over het leven van mensen dat, ondanks de verschrikkingen van de oorlog, toch gewoon doorging en over hoe te overleven.

Dramaturge Marianne van Vliet regisseerde de voorstelling op basis van het dagboek van Miep Gies, gesprekken met en herinneringen van de betrokkenen en fragmenten uit het dagboek van Anne Frank. Hendrik-Jan Bosma is verantwoordelijk voor de muzikale vormgeving en arrangementen, waarbij hij aansluit op de sfeer van de tekst; wrang, soms hoopvol, dan weer verstild, maar ook licht. 

Elise Keep zang

Donna Musica Sandra Kox viool, Evelien Dubbeldam cello

Hendrik-Jan piano

Carien van Opstal verteller

Marianne van Vliet teksten en regie                                                                                                                         

Deze voorstelling is binnenkort in het kader van 75 jaar bevrijding op verschillende locaties te zien. Op de website www.donnamusica.nl worden de data en locaties bekend gemaakt. Wilt u meer weten over deze voorstelling kunt u een mail sturen naar duodonnamusica@gmail.com of info@vriendenvandonnamusica.nl

Categorieën: Nieuws