Roos Zoetemeijer

Roos Zoetemeijer studeerde Docent Muziek op het Conservatorium van Amsterdam met de hoofdvakken zang en dwarsfluit. Het Muziekatelier Alkmaar is waar het allemaal begonnen is, als klein meisje kwam ze hier binnen en heeft ze jaren dwarsfluitles gehad van Miranda. Nu geeft ze er zelf met veel plezier en enthousiasme les in de kindercursussen.

Roos Zoetemeijer docent kindercursussen

Wat leren ze?

In september start op het Muziekatelier Alkmaar weer een nieuwe cursus “Muziek Voor Kinderen 1″.

Muziek Voor Kinderen is geschikt voor leerlingen van groep 3 t/m 5 van de basisschool als algemene muzikale vorming. Ook zijn de lessen geschikt als voorbereiding voor kinderen die een instrument willen gaan bespelen. 

Tijdens de cursus gaan we o.a. met behulp van instrumenten zoals een klokkenspel en blokfluit noten leren lezen. We gaan veel liedjes zingen en spelen, en meespelen met ritme instrumenten zoals de cajon.

Omdat de groepjes niet groter zijn dan 6 kinderen is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht. “Muziek Voor Kinderen 1” bestaat uit een serie van 15 muzieklessen, de serie kan worden opgevolgd door de tweede cursus van 15 lessen “Muziek Voor Kinderen 2”. Hier gaan de kinderen ook kennis maken met alle instrumenten van het Muziekatelier Alkmaar. Aan het einde van een cursus geven de leerlingen een presentatie voor de ouders.

  • Leeftijd:     groep 3 t/m 5 van de basisschool
  • Kosten:      € 150
  • Start:         zaterdag 5 september
  • Tijd:         11:00 – 11:45 uur
  • Docent:   Roos Zoetemeijer

Voor deze cursus kun je een proefles volgen op zaterdag 29 augustus om 11:00 – 11:25 uur. Inschrijven voor de cursus of de proefles kan via roos@muziekatelieralkmaar.nl