Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari start op het Muziekatelier Alkmaar weer een nieuwe cursus “Muziek voor kinderen 1″. 

“Muziek voor kinderen” is geschikt voor leerlingen van groep 3 t/m 5 van de basisschool als algemene muzikale vorming. Ook zijn de lessen geschikt als voorbereiding voor kinderen die een instrument willen gaan bespelen. 

Tijdens de cursus gaan we o.a. met behulp van instrumenten zoals een klokkenspel en blokfluit noten leren lezen. We gaan veel liedjes zingen en spelen, en meespelen met ritme instrumenten zoals de cajon.

Omdat de groepjes niet groter zijn dan 6 kinderen is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht.“Muziek voor Kinderen 1” bestaat uit een serie van 15 muzieklessen waarin de kinderen ook gaan kennis maken met alle instrumenten van het Muziekatelier Alkmaar. Aan het einde van de 15 lessen geven de leerlingen een presentatie voor de ouders.

  • Leeftijd:     groep 3 t/m 5 van de basisschool
  • Kosten:      € 130
  • Start:         vrijdagmiddag 28 februari, 16:00 – 16:45 uur
  • Start:         zaterdagochtend 29 februari, 10:00 – 10:45 uur
  • Docente:   Roos Zoetemeijer

Voor deze cursus kun je een proefles volgen op zaterdag 15 februari van 10.00 – 10.25 uur. Inschrijven voor de cursus of de proefles kan via roos@muziekatelieralkmaar.nl