Kerstconcerten met een gouden randje

Het witte kerkje “De Terp” in Oudorp is werkelijk tot de nok toe gevuld met heel veel gasten die naar de leerlingen komen luisteren. Drie kerstconcerten op zaterdagmiddag 15 december 2018.

Een gezonde spanning is op de gezichten van de kinderen af te lezen. Sommige kijken strak voor zich uit, anderen kijken naar hun docent met een blik van “wanneer mag ik nu” en bij anderen zie je geen spanning. Of toch!

Ouders, opa’s en oma’s, zussen en broers, tantes en ooms; veel families bij elkaar om te luisteren naar de prestaties van de kinderen.

Er wordt alleen gespeeld, dan weer in een kleine groep, combinaties met verschillende instrumenten, hier en daar ondersteund door de docenten. Buiten is het guur en koud maar in de kerk stralen de lichtjes van de kerstboom en stralen alle kinderen warmte uit naar hun publiek.

Na het spel een mooie buiging en een oorverdovend applaus van alle aanwezigen.

Dan is het afgelopen, de kerk stroomt leeg, er wordt opgeruimd en als het licht is uitgedaan, staat de kerk van dit muzikaal spektakel uit te rusten in de kou van de avond.

Maar de kinderen hebben met hun concerten op deze fijne plek warmte gegeven aan hun gasten. Een middag met een gouden randje.

Klik hier voor foto's.