Nieuwsbrief Muziekatelier mei 2016

Beste vrienden van het Muziekatelier,

Met veel plezier bieden wij jullie de derde nieuwsbrief van het Muziekatelier aan.
Voor wie ons nog niet kent, wij zijn een kleine actieve muziekschool in Alkmaar-Noord.
Sinds 1992 zijn we gevestigd aan de Wielingenweg aan de rand van de Mare.
Onze 8 bevlogen docenten organiseren regelmatig muziekactiviteiten voor de leerlingen en willen jullie hiervan graag op de hoogte houden.
Ook zijn wij betrokken bij instellingen in de buurt zoals activiteitencentrum het Vlijthof, verzorgingshuis het Rekerheem, kerk de blije Mare en bibliotheek de Mare. Voor ons een kans om de leerlingen een podium te bieden en de buurtbewoners van jong muzikaal talent te laten genieten.

 

 

Muziek in de Bieb!

Op 28 mei zijn alle kinderen van harte welkom in Bibliotheek de Mare.
Met behulp van een speurtocht ga je op zoek naar instrumenten en boeken. Heb je alle vragen beantwoord?
Dan verdien je een kadootje uit de grabbelton.
Tot slot mag je kijken en luisteren naar de muziekvoorstelling: “Muzikale Beestenboel” uitgevoerd door leerlingen en docenten van het Muziekatelier. Voor de ouders is er uitgebreide informatie over het aanbod van muzieklessen.
Wilt u nu al weten welke muzieklessen het Muziekatelier aanbiedt, kijk dan op onze website: www.muziekatelieralkmaar.nl of bel 072-5643902 voor een gratis proefles.
Programma:
12.00 – 13.00 uur: speurtocht langs instrumenten en boeken
13.00 --13.30 uur: muziekvoorstelling “Muzikale Beestenboel”
Gratis entrée bij deze bijzondere samenwerking tussen de Bibliotheek en het Muziekatelier.

 

 

Piano-workshop

Op 20 februari vond de Piano-workshop “anders  dan  anders” plaats.
Een groepje jonge pianisten probeerde verschillen te ontdekken in de muziek van de Can Can, en de schildpadden van Saint Saens; het was hetzelfde maar toch anders.......
Ook bij schilderijen gingen zij enthousiast op zoek. Tot slot hebben ze deze ontdekkingen verwerkt in hun eigen liedjes waarbij ze elkaar op ideeën brachten.
Uiteraard hebben ze de “nieuwe” composities aan elkaar laten horen.

 

 

Cello/toetsenuitvoering in de Vlijthof

 

Op 15 april hebben de leerlingen van Annemieke op toetsen en de leerlingen van Evelien op cello een zeer geslaagd voorjaarsconcert in Het Vlijthof gegeven.

Er werd een zeer gevarieerd programma ten gehore gebracht.  Zo kwam het Wilhelmus langs, een heksenslaapliedje, House of the rising sun en nog veel meer.  Het toegestroomde publiek genoot volop van alle muzikanten. Al met al een mooi en gevarieerd concert.

 

 

 

 

Docent uitgelicht

Dwarsfluitdocente Miranda Binnekamp hoorde op 7 jarige leeftijd iemand dwarsfluit spelen en wist meteen: “dat wil ik ook!”. Ze moest alleen haar moeder nog overtuigen, die vond dat ze beter piano kon gaan spelen want er stond al een piano in de woonkamer. Broer Klaas (pianist) nam het voor Miranda op en zorgde ervoor dat ze voor haar 8e verjaardag een dwarsfluit kreeg. Ze mocht hem zelf gaan ophalen in Amsterdam, superspannend! Haar eerste lessen kreeg ze van Shereen en na een verhuizing kreeg ze les van Ciska. Miranda speelde heel vaak met andere muzikanten samen, een vriendin speelde orgel, een andere vriendin speelde piano en een vriend speelde gitaar. Zo heeft ze heel veel optredens georganiseerd want dat vond ze toen al heel erg leuk. Op het Jan Arentsz deed zo vanaf het eerste begin mee met de musicals van Rudi Oranje (zie foto). Miranda ging, na het VWO op het Jan Arentsz,  Muziekwetenschappen studeren in Amsterdam en ging daar ook op kamers wonen, maar na een jaar besloot ze toch naar het Conservatorium in Utrecht te gaan om fluit te studeren. Daar leerde ze al snel pianostudent Ernst kennen en vanaf dat moment  vormden ze een muzikaal stel. Na een superfijne tijd in Utrecht en het diploma voor Docerend en Uitvoerend musicus op zak begon ze bij het Muziekatelier Alkmaar als fluitdocente. Met heel veel enthousiasme organiseert ze nu ook voor haar leerlingen optredens en wil ze de liefde voor de dwarsfluit en de muziek overbrengen in haar lessen.

 

Voorjaarsconcert in de Blije Mare door pianoleerling Bram

Zaterdag 2 april is er in de Blije Mare een groot concert gehouden door de leerlingen van het Muziekatelier. Het concert was heel veelzijdig met variëteit in muziekstukken uit allemaal verschillende genres, klassiek, rock en zelfs zelf gecomponeerde muziek. Deze werden uitgevoerd door leerlingen en docenten die piano, fluit, gitaar en viool speelden. Er waren zowel solo-optredens als samenspel variërend van twee tot rond de negen spelers. Veel docenten speelden zelf ook mee met hun leerlingen.
Het concert was tevens bijzonder omdat alle leerlingen die speelden stuk voor stuk gevorderde en ervaren spelers zijn, waardoor er echt muziek gemaakt kon worden en het een prachtig concert was.
Ikzelf vond het een heel leuk concert, de stukken die gespeeld werden en de manier waarop ze gespeeld werden was heel erg mooi. Ook de stukken die ik zelf speelde gingen erg goed en helemaal zoals ze, naar mijn idee, gespeeld horen te worden."
Bram Birza, pianist