Nieuwsbrief Muziekatelier mei 2017

Beste vrienden van het Muziekatelier,

Met veel plezier bieden wij jullie deze nieuwsbrief van het Muziekatelier aan.
Voor wie ons nog niet kent, wij zijn een kleine actieve muziekschool in Alkmaar-Noord.
Sinds 1990 zijn we gevestigd aan de Wielingenweg aan de rand van de Mare.
Onze 8 bevlogen docenten organiseren regelmatig muziekactiviteiten voor de leerlingen en willen jullie hiervan graag op de hoogte houden.
Ook zijn wij betrokken bij instellingen in de buurt zoals activiteitencentrum het Vlijthof, verzorgingshuis het Rekerheem, kerk de blije Mare en bibliotheek de Mare. Voor ons een kans om de leerlingen een podium te bieden en de buurtbewoners van jong muzikaal talent te laten genieten.

 

 

Kies je instrument, kom naar de open dag!

Op zaterdag 24 juni zetten wij onze deuren wijd open voor de open dag. Deze dag bent u van harte welkom om een gratis proefles te volgen op een instrument naar keuze. U kunt kiezen uit; viool, altviool, dwarsfluit, harp, gitaar, piano, toetsen/keyboards, blokfluit en cello. Deze dag is iedereen vanaf 6 jaar van harte welkom, dus ook volwassenen. U kunt zich inschrijven voor 20 juni via het inschrijfformulier op www.muziekatelieralkmaar.nl.

 

 

 

Graadexamens piano

Op zaterdag 5 maart heeft Julian de Moel zijn graadexamen B1 voor piano behaald! De EPTA (European Piano Teachers Association) organiseert dit evenement ieder jaar op diverse locaties in Nederland. Omdat de leerlingen hun muziekstukken voor deze gelegenheid extra mooi willen afwerken, merk je dat ze gemotiveerd zijn om in korte tijd veel bij te leren. Dit geeft weer een stimulans om verder te gaan. Voor het speelexamen had Julian 6 stukken voorbereid die hij op een hele mooie vleugel mocht laten horen aan ouders en andere belangstellenden. Daarnaast was er een theorie-examen waar hij ook glansrijk voor slaagde. Proficiat Julian!

 

 

Interview in Wijkkrant Alkmaar-Noord

Voor iedereen die het gemist heeft; afgelopen week stonden we met het Muziekatelier met een groot interview in de wijkkrant Alkmaar-Noord. Journalist Dick Riesmeijer heeft ons bezocht en deze mooie tekst over ons geschreven. Daar zijn we heel trots op!  Het volledige artikel hangt in de wachtkamer en is daar te lezen.

 

Voorspeelavond viool en cello

Gekozen is het prachtige kerkje op het terrein van de Abdij van Egmond. De voorspeelavond wordt goed bezocht en er hangt een prettige en verwachtingsvolle sfeer. De avond wordt geopend door viooldocente Sandra Kox, begeleid door Hendrik-Jan Bosma op de piano met Sicilienne van Maria Theresa von Paradis. Daarna spelen de leerlingen. We horen: Vivaldi, Lully, Portnoff, Gretchanioff, Faure, Bartok maar ook ' treat you better ' van Shawn Mendes. Cellodocente Evelien Dubbeldam sluit de avond af met 'Lied ohne Worte ' van Mendelssohn. Ondersteund door de pianisten Ernst Binnekamp en Hendrik-Jan Bosma was ik getuige van een bijzondere voorspeelavond met een hoog muzikaal niveau. Waar een kleine muziekschool groot in kan zijn!

Maarten Boers

Kindercursussen dinofluit en viool

Deze week starten er 2 nieuwe kindercursussen op het Muziekatelier; 'Muziek op de dinofluit ' en 'Ontdek de viool' voor kinderen vanaf 6 jaar. In zes weken gaan de kinderen spelenderwijs leren blazen en strijken, om te ontdekken of het instrument bij ze past. De lessen worden in groepjes gegeven. Meer informatie en/of inschrijven is te vinden op www.muziekatelieralkmaar.nl.