Nieuwsbrief Muziekatelier september 2017

Beste vrienden van het Muziekatelier,

Met veel plezier bieden wij jullie deze nieuwsbrief van het Muziekatelier aan.
Voor wie ons nog niet kent, wij zijn een kleine actieve muziekschool in Alkmaar-Noord.
Sinds 1990 zijn we gevestigd aan de Wielingenweg aan de rand van de Mare.
Onze 8 bevlogen docenten organiseren regelmatig muziekactiviteiten voor de leerlingen en willen jullie hiervan graag op de hoogte houden.
Ook zijn wij betrokken bij instellingen in de buurt zoals activiteitencentrum het Vlijthof, verzorgingshuis het Rekerheem, kerk de blije Mare en bibliotheek de Mare. Voor ons een kans om de leerlingen een podium te bieden en de buurtbewoners van jong muzikaal talent te laten genieten.

 

Nieuwe kindercursussen bij het Muziekatelier Alkmaar!!

Vanaf september verzorgt Miranda Binnekamp de nieuwe kindercursussen op het Muziekatelier.

Muziek voor kinderen 6-8 jaar
Kleutercursus Beestenboel 4-6 jaar

Wegens succes kan er wellicht een tweede groep Muziek voor kinderen op woensdag starten! De eerste groep van 16.00-16.45 is al vol maar voor de tweede groep van 17.00 tot 17.45 kan nog worden aangemeld!

Voor de zaterdaggroep van 11.00 tot 11.45 kan ook nog worden aangemeld, er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

 

Muziek voor kinderen is bedoeld voor leerlingen van groep 3 t/m 5 van de basisschool en is een prima voorbereiding voor kinderen die een instrument willen gaan bespelen. Tijdens de cursus gaan we o.a. met behulp van een klokkenspel en blokfluit noten leren lezen. We gaan veel bekende liedjes zingen en meespelen met ritme instrumenten. Omdat de groepjes niet groter zijn dan 6 kinderen is er ruimte voor persoonlijke aandacht.Muziek voor kinderen bestaat uit twee keer een serie van 15 muzieklessen waarin de kinderen ook kennis maken met alle instrumenten van het Muziekatelier Alkmaar. Start cursus op woensdag 20 september en zaterdag 23 september

 

 

Er zijn nog een paar plekken vrij voor de kleutercursussen!

 

De nieuwe kleutercursussen bestaan steeds uit 6 lessen met een speciaal thema en zijn bedoeld voor leerlingen van groep 1 en 2 van de basisschool. U kunt uw kind voor iedere cursus apart opgeven. In de eerste cursus ''Beestenboel'', die start op 20 september, staan liedjes over dieren centraal. We gaan zingen, spelen op ritme-instrumenten, instrumentjes maken en lekker swingen op muziek! Maak je eigen krokodilleninstrument en zing mee met het krokodillenlied! Start cursus op woensdag 20 september en zaterdag 23 september. Kijk voor meer informatie en het aanmeldingsformulier op de website: www.muziekatelieralkmaar.nl

 

Peuter en kleuterfestival op Alkmaars ontzet

Het Peuter en Kleuterfestival vindt dit jaar plaats tijden de festiviteiten van Alkmaar Ontzet op zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 16.00 op het Doelenveld in Alkmaar. Verschillende instellingen en bedrijven zoals Kiddies, Papaver, de Narrenkap en het Stedelijk Museum zullen activiteiten aanbieden aan jonge kinderen. Ook het Muziekatelier is de hele dag aanwezig met oa. een workshop instrumentjes knutselen, kleuterviool spelen en er wordt muziek gemaakt. Houdt de website in de gaten voor meer informatie  www.muziekatelieralkmaar.nl

Uitmarkt cultureel centrum de Rietschoot in Koedijk

Op een zonnige dag in september hebben de docenten van het Muziekatelier goed van zich laten horen! Naast de kraam met informatie over onze muzieklessen konden de bezoekers, door het enthousiasme van de spelende docenten, ook ervaren hoe leuk het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken.

 

 

Het Straatfestival vond plaats op zaterdag 26 augustus in de Mare

Wederom had het Muziekatelier dit jaar een informatie-stand, waarop met name de nieuwe kindercursussen (Kleutermuziek en Muziek voor kinderen) van Miranda Binnekamp werden gepromoot. Dankzij de vrolijk gekleurde instrumenten en knuffels werd dit een groot succes! Verder werd er een flink aantal flyers uitgedeeld, en waren er op het grote podium een aantal welluidende optredens van de docenten viool, gitaar en harp.

 

 

 

Einduitvoering Harpklas

Op 15 juli gaven de leerlingen van harpdocente Anita Ramphal een uitvoering in Hoeve Overslot in Egmond. Op deze prachtige locatie konden de leerlingen met solostukken en samenspel goed laten horen wat ze hadden ingestudeerd. Het was een zeer geslaagde middag!

 

 

 

Gratis proeflessen op het Muziekatelier

In de maand juni van dit jaar kon iedereen zich inschrijven voor een gratis proefles. Dit was een groot succes! Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de maand juni maar u kunt uzelf of uw kind het hele jaar opgeven voor een proefles. Naast de gratis proefles is het ook mogelijk om in te schrijven voor de muziekproeverij; voor een klein bedrag kunt u drie lessen aanvragen op een instrument naar keuze. Kijk voor meer informatie op de website. Hier vindt u ook de contactgegevens van de docenten.